והפעם בפינת פיקסל כחול לבן אנו מראיינים את אבנר גיצלטר, מעצב אינטראקטיב ומאייר אדריכלות בחסד!
היי אבנר, ספר לנו קצת על עצמך…
אני אבנר, מעצב גרפי בן 28, גר בת״א, בן זוגו של עומר מזה 12 שנים. סיימתי את לימודיי בשנקר במחלקה לתקשורת חזותית לפני שלוש שנים, לאחר מכן עבדתי כמעצב במשרד המיתוג פירמה קצת יותר משנה, שם הייתי אחראי לעיצובים וריענונים של כמה מותגים, וכיום אני מעצב בסטארטאפ Linkury בהרצליה.
מהם מקורות ההשראה העיקריים שלך?
קשה לי לענות מה מקורות ההשראה העיקריים שלי כי אני מנסה כל הזמן לשנות אותם ולמצוא חדשים. האתרים דריבבבל ופינטרסט הם נקודות ההתחלה שלי בכל בוקר, משם המקומות שאני מגיע אליהם בסופו של דבר מתחלפים יחסית הרבה. היום אני נמצא במקום בו אני סופג המון השראה מאתרי אדריכלות וממאיירים שונים.
מהם שלושת האתרים הנוכחיים האהובים עליך ביותר?
1. theverge
2. Grooveshark
3. הארץ
מי הם המעצבים שאתה הכי מושפע מסגנונם בעבודות שלך?
אני חושב שפעם ראשונה שנתקלתי ב-Kenya Hara היה בשנה ב׳ בלימודים שלי, משהו בעיצוב המינימליסטי שלו ישר תפס את עיני והספר שלו 'Designing Design' היה ספר העיצוב הראשון שקניתי.
בשנה האחרונה (אולי קצת יותר) צוות של מעצבים שעובדים בגוגל עשו מתיחת פנים למותג, יצרו לו שפה איורית מקסימה, בצוות חברים: Roger Oddone, Christopher Bettig, Zachary Gibson ו-Yan Yan, הם לקחו את טרנד ה-Flat Design למקום הרבה יותר עמוק, מעניין ולא באמת שטוח לעומת שאר השוק.
תאר לנו את תהליך העיצוב מבחינתך.
תהליך העיצוב שלי מתחיל עם מחקר ויזואלי וטקסטואלי של התחום, זה תהליך שאני נוטה להאריך ולמתוח כי אני מאוד נהנה להיכנס לתוך עולם התוכן של הפרוייקט. לאחר מכן אני מרכיב לוחות השראה (לפחות 4!) הבנויים מכמה שפחות אימג׳ים שקשורים לעיצוב גרפי (כמו אדריכלות, אופנה, גדג׳טים וכדומה) וקונספט בורד אחד (או שניים, תלוי בגודל הפרוייקט). השלב האחרון הוא העיצוב עצמו, בהשראת כל התהליך שעברתי ובהתאם לקונספט בעיצובי שהוחלט, אני בונה את האלמנטים הגרפים הנדרשים בהתאם לכל הדרישות של הפרוייקט.
ספר לנו על הפרוייקט האחרון שלך.
הפרוייקט האחרון שלי TLV Buildings התחיל לפני כמה חודשים. הרקע לכל הפרוייקט התחיל כשאני ובן זוגי התחלנו לחפש דירה בעיר – אנחנו כבר שנתיים מטיילים ועוברים מדירה לדירה במרכז העיר, ולאורך התהליך נחשפתי להמון מבנים מסוגים שונים וזה הדליק אהבה ישנה-חדשה שיש לי לאדריכלות. לפני כמה חודשים נתקלתי (בפעם השניה) ב-Windows of New York של המעצב josé guízar. אך הפעם, עם כל הקונטקסט של של חיפושי הדירות והמבנים היפים שנחשפתי אליהם, הדרך בה המעצב הציג את החלונות האהובים עליו, התחברה לי מיד עם הצורך ליצור מחווה מעוצבת לאדריכלות העירונית של ת״א.
אז התחלתי לתעד מבנים שונים בעיר. אין לי דרך בחירת מבנים מסודרת, אם יש מבנה מעניין בסגנונו האדריכלי, עיטוריו (הבנויים או של הדיירים) או נוכחותו ברחוב, הוא מצולם ונכנס למאגר שלי. משם תהליך העבודה הוא יחסית מהיר, באילוסטרייטור אני מייצר את בסיס המבנה והאלמנטים שמעטרים אותו (קישוטים, חלונות, מרפסות וכו). כל התהליך לוקח בין 3 שעות למבנים הפשוטים ל-7 שעות למבנים המורכבים יותר. כשהרעיון הוא לסיים ולהעלות מבנה אחד לשבוע.
מה נחשב בעינייך ההישג הכי הגדול שלך עד כה?
אני חושב שההישג הכי גדול שלי הוא שהצלחתי להחזיר לעצמי את חדוות היצירה (דרך הפרוייקט הזה) אחרי שלוש שנים יחסית יבשות מבחינת פרוייקטים אישיים ויצירה עצמית.
איפה תרצה לראות את עצמך בעוד 5 שנים מהיום?
בכל מקום פיזי שלא אהיה, אני רוצה לראות את עצמי עושה את מה שאני אוהב ואוהב את מה שאני עושה, כל השאר הם פרטים קטנים ולא חשובים.
תוכל לספר לנו קצת על פרויקטים עתידיים?
אני עוד בשלב ירח הדבש עם הפרוייקט הנוכחי, ממש כיף לי לחזור בערב מהעבודה ולעצב בניינים. אז קצת קשה לי לחשוב על הפרוייקט הבא. כשיהיה כזה, אני מבטיח לעדכן.
לסיום, מה הטיפ הכי גדול שתוכל לתת למעצבים מתחילים בארץ?
השנים הראשונות כמעצב הן לא קלות, וחשוב לחפש כל דרך אפשרית לשמור ולחזק את חדוות היצירה גם במחיר כמה שעות שינה :)
תודה רבה אבנר! המון בהצלחה בהמשך!
[sep]