דארווין קבע בספרו הידוע, 'מוצא המינים', שרק אלו שמתאימים את עצמם לשינויים החלים בסביבתם, ישרדו ויעבירו את תכונותיהם לדורות הבאים.
אלו שלא יוכלו לעשות את השינויים המתבקשים – לא ישרדו.
תהליך זה נודע בשם ״הברירה הטבעית״.
המאמר הבא הוא הסיפור האישי שלי בתוך ה'ברירה הטבעית' שקוראת לנו בתחום העיצוב. חשבתי שלספר אותו אולי ייתן לכם, אם אתם באותה סיטואציה שאני הייתי, קצת כלים והשראה ללכת ולעשות עם זה משהו.
ההכרה
היה זה עוד יום רביעי, כשנכנסתי לסטודיו במערכת המגזין שבו עבדתי.
אמצע השבוע, יום פתיחת מהדורה, ושוב אני יושבת מול פריסה מצומקת של המגזין שייצא בשבוע הבא, עוד גיליון נטול מודעות פרסום, ואני חושבת, ״זה עניין של זמן
עד שהסיפור נגמר״.
הייתי באמצע שנות ה-30 לחיי, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים, עובדת במשרה כמעט מלאה ובעלת ניסיון של למעלה מעשור כמעצבת גרפית בתחום העיתונות.
שנים של עבודה מול גרידים קשוחים, פונטים מוגבלים, תוכנות עימוד כאלה ואחרות, ובתוך כל המגבלות ממשיכה לעצב וליצור.
הבנתי ששינוי חייב להתרחש.
אני לא יודעת לאן תחום העיתונות המודפסת הולך, לא מתיימרת לחזות, אבל ידעתי בוודאות שמקום עבודתי והכשרתי לא בטוחים. ועם יד על הלב, גם השכר לא היה משהו
ביחס למאמץ ולהשקעה.
החיבה שלי לטכנולוגיה הובילה אותי למחשבה שיכול להיות מעניין לבדוק את תחום עיצוב הממשקים.
תמיד נהניתי להתחדש במכשירים החדישים בשוק, לנסות אפליקציות דנדשות ולגלות יכולות חדשות.
תכונות אלו, יחד עם ההבנה מהו הכיוון בו מתקדם התחום שלי, הובילה אותי ללימודים מתקדמים.
הגעתי לסטודיו 6B שהיה אז היחיד שהציע קורס למעצבים עובדים בעלי ניסיון בקורס שנקרא ״מפרינט לאינטראקטיב״. מטרת הקורס הייתה להקנות כלים למעצבי פרינט כדי לעבוד בתחום אפיון ועיצוב ממשקים.
המסלול היה קצר יחסית, ההתחייבות מצידם היתה ברורה לי, ואחרי פגישת היכרות בסטודיו הייתי מוכנה להתחיל.
החוויה בלמידה
הקורס מבחינתי היה הצלחה מסחררת.
למה הצלחה? כי היה מרתק, נחשפתי לעולם חדש והבנתי שזה בדיוק המקום שלי.
החוויה הלימודית בקורס ועולם העיצוב שנכנסתי אליו, האתגרים, ההבנה מהי חוויית המשתמש והאחריות שכרוכה בכך, העיצוב לאינטראקציה מתמשכת והשוני מהפרינט החד כיווני, המשתמש וחשיבותו העצומה, עיצוב בלי ממדים מדויקים, התפיסה העיצובית החדשה ועוד.
היו אלה ארבעה חודשים קשים ואינטנסיביים של עבודה מאומצת, בלי פשרות ובלי ויתורים, של ג׳אגלינג בין ילדים קטנים, בעל, עבודה, לימודים והחיים.
הסיום הוא התחלה
זוכרים שכתבתי למעלה שההתחייבות מצידם היתה ברורה לי? אז כך היתה גם ההתחייבות מצידי.
סיימתי את הקורס – עמדתי בכל הדרישות והיה לי פרויקט שלם ומושלם להציג בתיק העבודות.
חשבתי שזה מספיק.
טעיתי.
אבל לפחות זו הייתה התחלה מצוינת.
נעזרתי בעצתו של מנוסה ממני, מי שהנחה את הקורס, ערן להב, ופרסמתי את הפרויקט שלי ב-Behance, אם כי לא ממש הבנתי למה מעסיק יסכים לדבר עם מעצב בלי תיק עבודות. אבל זרמתי עם ההמלצה, ומשם הדברים התחילו להתגלגל.
עבודה ראשונה עם סטארטאפ
ערן הפנה אליי חברת סטארט-אפ מארה״ב שחיפשה מעצב לאפליקציה חדשה שרצו לפתח.
החיבור איתם היה טוב והתחלנו לעבוד. הייתה זאת כחצי שנה של עבודה בשעות לא שגרתיות בשל ג׳אגלינג של משפחה, ילדים, עבודה במגזין שלא עזבתי בשלב זה, וגם פגישות לפי שעון ארה״ב – PST+2, (במילים אחרות, 10 שעות הפרש) מה שמיתרגם לשפע פגישות בקצוות של היום.
נצמדתי לתהליך העבודה שלמדתי, אפיינתי ועיצבתי את הממשק, המשכתי לעבוד עם המפתח, שישב דווקא באוקראינה, וליוויתי את כל תהליך הפיתוח עד למוצר המוגמר. כמה חודשים לאחר מכן האפליקציה הראשונה שלי ראתה אור ב-App Store, אין כמו להוציא מוצר לשוק- הסיפוק אדיר.
השכר שביקשתי תמורת העבודה שלי לא היה גבוה כמובן, אבל הייתה פה הזדמנות. אחד הדברים שסיכמנו מראש היה שאחרי שהעיצוב יהיה סגור, אוכל לפרסם את הפרויקט ב-Behance. עבורי זו הייתה תוספת הולמת לשכר נמוך, וכך שני הצדדים היו מרוצים.
תזכרו שפרויקטים שאתם עושים עבור לקוחות, אלו פרויקטים שכדאי שתוכלו להסתמך עליהם שיילוו אתכם בהמשך מול לקוחות/מעסיקים פוטנציאליים.
איך נפרדתי מהפרינט
בשלב הזה הבשילו התנאים והייתי מוכנה להיפרד מעולם הפרינט.
בעזרת חברים ומכרים נפגשתי ודיברתי עם מאפיינים ומעצבים בתחום, ניסיתי להבין מה מעניין אותי לעשות ומה פחות, מה מחפשים כשמראיינים מעצב, איך להגיע למשרות שמעניינות אותי, איך לתחזק פרופיל Linkedin ראוי וכך הלאה.
עם פרויקט נוסף ב-Behance ופרופיל Linkedin מסודר, ההצעות התחילו לזרום. פתאום התחלתי לקבל פניות מחברות סטארט-אפ שחיפשו מעצב שיאפיין ויעצב את המוצר שלהן, לפעמים תמורת תשלום, לפעמים תמורת אחוזים; לעתים היו פגישות עם יזמים כל כך צעירים שהרגשתי כמו המבוגר האחראי.
הלכתי לראיונות עבודה. עברתי ראיונות טלפוניים.
שמעתי לא מעט סירובים, אבל מכל פגישה למדתי.
התחלתי לעבוד כפרילנס.
עבדתי עם סטודיו לאפיון מערכות מורכבות כמעצבת UI, עם מוסד אקדמי על כל עבודות הדיגיטל שלהם, עם חברת סטארט-אפ נוספת – ישראלית הפעם – על אפליקציה נוספת וחזרתי לסטודיו 6B, הפעם כמתרגלת באותו הקורס שלמדתי שנה קודם לכן.
לאחר כמה חודשים הוצעה לי משרה כמעצבת ומאפיינת מוצר בחברה למסחר פיננסי, ומאז אני מתמחה בתחום.
במשך למעלה משנה שילבתי עבודה כשכירה וכפרילנס. השילוב הסתדר והרגשתי שאני צוברת ניסיון הכרחי וגם נהנית מכל רגע.
לפני קצת פחות משנה פנו אליי מחברת טכנולוגיה נוספת בתחום, והוצעה לי משרה כמעצבת ומאפיינת ראשית בחברה.
כיום אני חלק מצוות ניהול המוצר, עובדת עם מנהלי מוצרים, צוותי פיתוח ומחלקות פיתוח עסקי בארץ, באירופה ובאסיה, מאפיינת, מעצבת, מובילה תהליכים, מבצעת מחקרים ומקדמת את המוצרים. לאחרונה שבתי לסטודיו 6B, הפעם כמנחה בקורס לעיצוב UI/UX.
לסיכום
-
ההחלטה להמשיך ולהתפתח בתחום עשויה להיות ז ו שתגרום לכם להישאר רלוונטיים בשוק העבודה, במיוחד בתחום המתעדכן של עולם העיצוב הגרפי.
-
כל יציאה לדרך חדשה מלווה בלבטים וחששות, כמו האם הזמן מתאים, איך אסתדר עם העומס, האם אצליח להשתלב בתחום? והיו לי מלא מהם! לגיטימי. אבל התמורה שווה את זה.
-
כניסה לתחום דורשת השקעה בלימודים שמתבטאת בשעות עבודה, קריאה של מאמרים, מחקרים, סקיצות וללמוד לעבוד עם תוכנות מוכרות, בצורה אחרת ולפעמים עם תוכנות ופלטפורמות חדשות. אבל בסיום התהליך יוצאים עם ניסיון ופרוייקט שיוצג בגאווה בראיונות עבודה ופגישות רבות.
-
התחום הוא רחב, וכך גם המגוון שיש לו להציע בשוק העבודה. תלמדו את השוק, תראו מה המתאים לכם. תתנסו, תחוו ותלמדו כמה שרק אפשר- מומלץ!
-
כשאתם מחליטים לצאת לשוק, תהיו מוכנים. אתם רוצים לעמוד בסטנדרטים המקצועיים שהתחום מציב. תגיעו עם עבודות טובות, ראויות, שמציגות את כל הכישרון שלכם.
-
לפעמים לוקח זמן להגיע ליעדים שלנו, ולפעמים ממש לא. תמיד תבחנו מה מתאים לכם ואיזה הזדמנויות נקרות בדרככם.
אני עדיין ממשיכה לג׳אנגל וליהנות. כנראה שזה לעולם לא נגמר.
תהליך הלמידה בתחום שלנו לא מפסיק ומי שרוצה להישאר מעודכן חייב להתעדכן בשינויים התכופים, בעזרת לימודי המשך,כנסים, קריאת מאמרים (הניוזלטר השבועי של פיקסל פרפקט הוא מכרה זהב אגב) או כל דרך שתיראה לכם.
אני מעמיקה את הידע המקצועי שלי כל הזמן ולא מפסיקה להתעניין, לבדוק פלטפורמות וכלים חדשים, להוריד כל הזמן אפליקציות ולהתלהב מיכולות חדשות.
אשמח לייעץ לכם
אם אתם במקום בו אני הייתי לפני שעשיתי את המעבר, ויש לכם שאלות, אני אשמח ממש לעזור ולייעץ. אפשר לקבוע איתי שיחה פה (חינם כמובן).
בהצלחה לכולם!
רוצים לעשות את המעבר מפרינט לאינטראקטיב?
הקורס פרינט לאינטראקטיב בסטודיו 6B עכשיו פתוח להרשמה. לקבלת פרטים ←