טיפים למתראיינים ולמראיינים במקצועות העיצוב, חלק 3 מתוך 3: טיפים למעצבים מחפשי עבודה
בחלק הזה מסדרת הפוסטים של טיפים למראיינים ומתראיינים במקצועות העיצוב, אשתף טיפים שאיתם תוכלו להשיג תוצאות טובות יותר ומהר יותר בחיפוש העבודה!

החלקים בסדרה:

 

– אם אתם מחפשים עבודה או הזדמנויות חדשות, או שאתם מהצד השני ומחפשים מעצבים, יש לנו את לוח הדרושים שלנו כאן בפיקסל פרפקט. צ'ק איט אאוט!
– אתם יותר ממוזמנים להרשם לניוזלטר שלנו כדי לקבל עדכונים על פוסטי ההמשך ועל משרות מלוח הדרושים.
– אם אתם כבר עובדים בתחום ומחפשים את הבוסט הרציני בקריירה שלכם לעולם עיצוב המוצרים הדיגיטליים, מוזמנים לבדוק את הקורס שלי בו אני אלמד ואחנוך אתכם להיות מעצבי המוצר הכי טובים במשק. לפרטים על הקורס ←

 

אם אתם בשלב חיפוש העבודה, אתם בוודאי מתוסכלים

אני יודע. אני רואה את המועמדים שמגיעים אליי. אני גם הייתי במקום הזה פעם. אני אהיה במקום הזה שוב מתישהו.

בפוסט הקודם שלי, בו שיתפתי טיפים למעסיקים, כתבתי שהדבר הכי נכון זה קודם להסתכל על מה אנחנו יכולים לעשות יותר נכון. אז בואו רגע ננסה להבין – אם אנחנו מחפשים עבודה – מה אנחנו יכולים לעשות יותר טוב כדי לנסות לשפר את סיכויינו לזכות במשרה אותה אנחנו רוצים?

הנה כמה טיפים מהנסיון שלי כמי שמראיין המון. אני בטוח שאם תקפידו על הדברים הבאים זה יעזור לכם ממש בראיונות ומבחני הבית.

עם הטיפים הבאים תשיגו יותר אימפקט בראיונות ותוצאות טובות יותר במבחני הבית

  1. לפני הראיון:
    • תחשבו טוב – לאיזה סוג עבודת עיצוב אתם רוצים להתקבל? מה יותר מתאים לכם? אולי סטרטאפ קטן? או סטודיו בכלל? או חברה גדולה? אני לא חושב שיש תשובה נכונה, אבל אני חושב שחשוב להקשיב לקול הפנימי שלכם. בכל מקום שאתם שוקלים לנסות להתקבל אליו – תחקרו עליו קצת, וכשאתם שם בראיון תרגישו את ה-vibe ותראו אם זה מתאים לכם. מאמר מצויין לקריאה מאת אחד העורכים שלנו פה – יונתן שמיר – מדבר על הנושא.
    • בהמשך לשיחה הקודמת שלנו- טיפ מעולה מאת קלרק וולברג, המייסד והמנכ"ל של חברת Invision המדהימה – כנסו ללינקדאין ותראו אנשים שאתם מעריצים בתעשייה, תראו איפה הם עבדו לפני שהם הגיעו לאן שהם הגיעו, תראו את הדרך שהם עברו. מה עבד להם? אולי זה גם יעבוד לכם… זה יכול לעזור לכם לקבל מושג לגבי איזה סוג עבודה תרצו לחפש. לקריאת המאמר המלא של קלרק ->
    • תעשו שיעורי בית לגבי החברה שאתם הולכים להתראיין בה. תכנסו לאתר שלהם, תקראו על החברה, תשוטטו ותתרשמו מהמוצר.
    • בואו נדבר על תיק העבודות שלכם. תיק עבודות שלכם צריך להראות חשיבה! אני תמיד אתן עדיפות לאלו שמראים תהליך חשיבתי בתיק העבודות שלהם. בתיק העבודות ממש יעזור לכם אם תציגו קייס סטאדיס שמדברים על אילו החלטות קיבלתם לצד העיצובים.
    • אני מקבל המון קורות חיים, אבל יותר חשוב לי לראות את הפורטפוליו. זה הדבר הכי חשוב והראשון שאני מחפש. אני ממש לא מחפש לקרוא אפילו את קורות החיים, לפחות לא בהתחלה. אם הפורטפוליו רלונטי, אני אגיע לקורות החיים. אבל אם הפורטפוליו לא רלונטי, אז לא מעניין אותי אפילו אם אותו מועמד ניהל את מחלקת העיצוב בנאסא (טוב אני לא באמת יודע מה הרמה שלהם בנאסא אבל הבנתם אותי. אם אתם שולחים רק קורות חיים, תקפידו שהכתובת לפורטפוליו שלכם נמצאת שם, במקום ברור, ועם לינק מה-PDF. אגב, תוודאו שהלינק תקין, כי הרבה פעמים אני מקבל קורות חיים עם לינק שבור לפורטפוליו וזה כבר מעיד על איזשהו חוסר תשומת לב לפרטים של המועמד. תפתחו את ה-PDF שלכם לפני שאתם שולחים אותו, תוודאו שהלינק תקין, ואז תשלחו.
    • תקפידו שהמספר טלפון שלכם והאימייל נמצאים במקום ברור בקורות החיים. לפעמים אני לא מוצא דרך להזמין את המועמד לראיון ואז זה מצריך ממני ללמוד כישורים של סטוקרים ולחפש טוב טוב בגוגל בשביל למצוא עליו פרטי קשר. זה לא כיף, ואני לא אוהב סטוקרים, אז פשוט תקפידו על פרטי קשר ברורים.
    • תנקו כל מה שלא רלונטי מהתיק עבודות והקורות חיים שלכם. מה זה אומר? שאם אתם אוהבים לצלם אבל מחפשים עבודה בעיצוב חווית משתמש ממש לא מעניין אותי לראות בפורטפוליו שלכם צילומים של טבע. הייתה לי שיחה על זה עם עוד מראיינים, וזו נקודה שמפריעה ממש לכולנו, אז שימו לב לזה.
    • תבליטו את העבודות הרלונטיות ביותר בפורטפוליו שלכם: אם אתם מנסים להתקבל לעבודת עיצוב חווית משתמש, תקפידו שהאייטמים הראשונים שרואים כאשר נכנסים לפורטפוליו שלכם רלונטיים. לא להציג “מיתוג למסעדה” או כל מני דברים שלא קשורים למשרה שאתם מנסים להתקבל אליה. תהיו מפוקסים. זה יעזור לכם גם להסגר על איזה משרה אתם מכוונים אליה.
    • אם בתיאור המשרה שאתם קוראים כתוב מינימום שנות נסיון, כדאי שממש ממש תהיו בטוחים בעצמכם אם אתם מגישים קורות חיים על בסיס זה עם פחות שנות נסיון ממה שכתוב. אני אישית פעם ראיתי מודעה שמחפשים מישהו עם 3 שנות נסיון בתחום, והכרתי מישהו תותח אבל בלי נסיון בכלל, המלצתי עליו ובסוף הוא באמת קיבל את המשרה וממש היו מרוצים ממנו שם. אז אני לא אומר להגיש בכל מחיר, אלא רק אם אתם ממש ממש בטוחים בעצמכם שיש לכם את אותה הרמה של מי שיש לו את שנות הנסיון שמבקשים בתיאור משרה.
    • אחרון אבל ממש יכול לעזור לכל אחד שמתראיין (ובכלל): צפו בהרצאת ה-TED הבאה:

      (לצפייה ב-TED עם כתוביות בעברית)
  2. לראיון: תביאו לפגישה חומרים שלא הראתם באתר/פורטפוליו שלכם. שמרו איזשהו משהו לדבר עליו לעומק. זה משעמם להיות בראיונות שהמועמד פשוט פותח את הפורטפוליו שלו שכבר ראיתי. דוגמה דווקא לטובה שהייתה לי: מישהי עיצבה אפליקציה ובפורטפוליו שלה הראתה כמה מסכים במוקאפים כמו בכל פורטפוליו. כשהיא הגיעה לראיון היא שלפה אייפד, פתחה את האפליקציה, וממש יכולנו לעבור על כל מסך ולדבר לעומק על ההחלטות שהתקבלו ועל תהליך העבודה שהיא עברה. מה שמביא אותי לנקודה הבאה…
  3. תביאו איתכם לראיון מסכים מלאים בגודל מלא! לא לפתוח את הפורטפוליו שלכם בפגישה ולהראות מסך מוקטן וחתוך בתוך מוקאפ חינמי של מחשב אפל שהורדתם בחינם מדריבל. לא להראות למראיין איזה מסך מוטמע בתוך תמונה של יד מחזיקה אייפון בזוית שהורדתם גם מאיזה חינמי. בפורטפוליו סבבה להראות את העיצובים שלכם במעין mode של פרזנטציה בתוך כל מני device mockups למיניהם, אבל בראיון זה הזמן לפתוח מסכים ב100% רזולוציה ולרדת לפרטים. בראיון צריך להבין את רמת העיצוב האמיתית שלכם. בין אם תשלחו את זה במייל לפני הראיון או תביאו את זה על דיסק און קי או אפילו תביאו לפטופ משלכם. העיקר לראות את המסכים המלאים. אם יש לכם אפליקציות מובייל להראות, עדיף לראות אותם במובייל, כתמונות על גבי המכשיר או אפילו עדיף לינק לפרויקט Invision.
  4. בראיון צריך לדבר תכלס, ולראות על מה לקחתם החלטות ולמה. אני אישית ממש בוחן את דרך החשיבה היו-איקסית. מספיקה לי דוגמה אחת טובה של ממשק שעשיתם מתוך מחשבה, לא משנה אם המחשבה באה בהסתמך על דאטה או על אינטואיציה, אבל משהו שאתם מרגישים שפיצחתם. לא חשוב גם אם זה עבד, חשוב לראות ולבחון את כיוון המחשבה, ולראות שיש מחשבה מאחורי הממשקים שאתם מתכננים/מעצבים.
  5. אם יש לכם עבודות שעוד לא ראו אור פיתוח, אבל אתם בטוחים שהם יקדמו אתכם בראיון, ואין בעיית NDA, תעזרו אומץ ותראו אותם. יש מעין קוד סודיות בראיון עבודה, ואם אתם סומכים שלהראות עיצובים מסויימים יקדם אתכם בקריירה, ואתם סומכים על מי שמראיין אתכם, וזה חוקי מבחינת חוזים שאתם חתומים עליהם, אז שווה לשקול להראות את העיצובים הללו. אני לא חס וחלילה מעודד אתכם לשבור את החוק, או כל הסכם NDA שאתם חתומים עליו, אבל אני כן מפציר בכם להראות את מה שרלונטי להראות בראיון, ואם אין לכם מה להראות שרלונטי עדיף שלא תדברו על זה בכלל. בסופו של יום זאת הקריירה שלכם, ולא של אף אחד אחר.
  6. במבחן הבית שלכם:
    • תעשו דאבל צ’קינג. נכון שעבדתם על זה שעות וכל מה שאתם רוצים זה לשלוח את זה למראיין ולא לראות את זה יותר בחיים שלכם, אבל קורים לי יותר מדי מקרים שאני נאלץ להכשיל מועמדים על זה שלא שלחו לי את המבחן כמו שצריך. בעיות כמו ייצוא לא נכון, בעיות רזולוציה, שגיאות כתיב, חוסר הגהה, פאקים ביישורים, כל אלו מדליקים אצלי נורה אדומה שהמועמד כנראה לא אחד שמגדיל ראש ושזו בעיה שאולי נצטרך להתמודד איתה גם פה במשרד אם הוא יתקבל. אז אנא מכם – תעשו דאבל צ’קינג לפני שאתם שולחים.
    • קחו יום אחרי שאתם מסיימים את המבחן, אחרי זה תראו אותו שוב ותוודאו שהכל לטעמכם. תנסו לשים את עצמכם בנעליים של המראיין ולשאול: "האם זה עושה עליי רושם טוב? האם המבחן הזה מתבלט יותר מאחרים שבטח הגישו לו?"

דיון שהיה כך היה

פוסט שעלה לא מזמן בפייסבוק של ברק דנין מעיד על התסכול מצד המועמדים והתפתח שם דיון ארוך.
הפוסט של ברק דנין בפייסבוק
אני רוצה להסביר לגבי כמה מהדברים שנכתבו שלדעתי הם כן תקינים (עם כוכביות)… עניין הזמן לחזור לאנשים: אלו תהליכים שלוקחים זמן עד שמגיעים לתשובה סופית, גם אחרי מבחן בית. העיקר שבסוף חוזרים למועמד. גם אם אחרי שבועיים וגם אחרי חודש זה עוד איכשהו תקין. אתם מוזמנים לקרוא את מה שכתבתי בפוסט הקודם – בטיפים למעסיקים, לפירוט של זמנים וכו’.

במקרים מסויימים ולתפקידים שאליהם מחפשים אנשים עם כשרון ואמביציה אבל בלי הרבה נסיון, מקובל לתת מבחן בית לפני שהמועמד מגיע בכלל לפגישה, כדי להראות רמה בסיסית. בדרך כלל אם אין נסיון אז אין גם תיק עבודות. אם אין אפשרות למעסיק לראות אפילו תיק עבודות צריך איכשהו להבין את הרמה לפני שמבזבזים את הזמן היקר של המועמד ושל המעסיק וקובעים ראיון.
אני מבין שזה מתיש לאלו שצריכים לעבור את המבחנים האלו, אבל זה חוסך להם זמן של ראיון ראשוני לפני המבחן. העיקר שיחזרו אליהם ויגידו להם אם ממשיכים איתם או לא. יש המון מקומות שלצערי שלא עושים גם את זה.

לסיכום

אני מזמין אתכם לשתף פה את דעתכם על מה שכתבתי. כמו כן אני זמין פה לשאלות בתגובות.

– אם אתם מחפשים עבודה או הזדמנויות חדשות, או שאתם מהצד השני ומחפשים מעצבים, יש לנו את לוח הדרושים שלנו כאן בפיקסל פרפקט. צ'ק איט אאוט!

– אתם יותר ממוזמנים להרשם לניוזלטר שלנו כדי לקבל עדכונים על פוסטי ההמשך ועל משרות מלוח הדרושים.

– אם אתם כבר עובדים בתחום ומחפשים את הבוסט הרציני בקריירה שלכם לעולם עיצוב המוצרים הדיגיטליים, מוזמנים לבדוק את הקורס שלי בו אני אלמד ואחנוך אתכם להיות מעצבי המוצר הכי טובים במשק. לפרטים על הקורס ←

 

Share

קצת על המחבר:

שגיא שרייבר מעצב UI & UX, מייסד של פיקסל פרפקט מגזין, וקו-מייסד של הסטרטאפ Tapdog למעקב אחר אתרים ותחרות ברשת. בוגר שנקר במגמה לעיצוב מדיה אינטראקטיבית. מתמחה בעיצוב אתרים מונחי conversion (המרה) וחווית משתמש, ובעל ידע נרחב ב-html, css ו- wordpress. ניתן למצוא את שגיא  בפורטפוליו שלובטוויטרבלינקד אין או מכדרר בדריבל.

תמצאו את שגיא שרייבר ב:

מאמרים שעשויים לעניין אותך

המדריך ל- UI HACKING

העדכון שכולנו חיכינו לו בדרך לפיגמה

השראה בשישי: בשר ללא בשר

המדריך ל- UI HACKING

העדכון שכולנו חיכינו לו בדרך לפיגמה

השראה בשישי: בשר ללא בשר

הצטרפו לניוזלטר שלנו!

הרשמו לניוזלטר של פיקסל פרפקט וקבלו למייל רשימת קריאה חשובה לתחום מדי שבוע




    What is 7 + 6 ?

    אשמח לשלוח לך פרטים!

    אנא מלא/י את פרטי הקשר שלך כאן ואשלח לך אימייל עם כל הפרטים אודות ההכשרה
    ;